Get Adobe Flash player

Varázslatos délelőtt az óvodában

Varázslatos bűvészmutatványokkal szórakoztatta  a gyermekeket Lacikirály a Szabadszállási ÁMK Tóth Erzsébet Óvodában. A bűvésztudományba az ovisok is belekóstolhattak, a bátrabbak kézbe vehették a varázspálcát, a varázsvirágot is. Lacikirály, polgári nevén Szűcs László bűvész még a varázsvárába is beengedte a gyermekeket.

 

Szabadszállásra is beköltözött az „Ovi-Zsaru”

A bűn- és baleset-megelőzés, az áldozattá válás elkerülésének módszereivel ismerkedtek a szabadszállási gyermekek „OVI-ZSARU” program keretében február 16-án az ÁMK Tóth Erzsébet Óvodában. A gyakorlatnak megfelelően az első foglalkozást a rendőrség munkatársa tartotta meg, a következőt a kidolgozott anyag és az előzetes felkészítés alapján már az óvónők vezetik.

A főként a nagycsoportos korosztály számára kidolgozott program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése a témákhoz kapcsolható ajánlott és a szabadon választott mesék, történetek, szerepjátékok és a rajzolás (önkifejezés lehetősége) segítségével. Az óvodások a foglalkozások keretében még az iskolakezdés előtt elsajátítják a biztonságos közlekedés alapvető szabályait, és helyes viselkedésformákat. Megtapasztalhatják azt is, hogy a rendőr olyan ember, akihez bátran fordulhatnak a gyerekek, és ha bajba kerülnek segítséget kérhetnek tőle. Az öt éve működő „OVI-ZSARU” program rendívül népszerű, melyhez az 2014/2015-ös oktatási évben is újabb és újabb óvodák csatlakoztak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívására, közöttük a szabadszállási ÁMK Tóth Erzsébet Óvoda is – mondta el lapunk érdeklődésre Liptai Linda rendőr őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának főelőadója.

Zenével, tánccal töltötték a „kölyökidőt” a szabadszállási óvodások

Népdalokkal, játékokkal ismerkedhettek meg február12-én a szabadszállási óvodások a Kölyökvilág a Vidám és Tartalmas Gyermekévekért Közhasznú Alapítvány jóvoltából. A foglalkozáson a Kabócák formáció tagjai szolgáltatták a zenét, avatták be a néptánc fortélyaiba a kicsinyeket.

Az alapítvány tizenöt esztendeje hoztuk létre a gyermekek testi és szellemi fejlesztésének elősegítése érdekében. Rendezvényeikkel a bölcsődék, iskolák és óvodák kulturális, szabadidős és sportrendezvényei támogatjuk, külön hangsúlyt fektetve a gyermekek foglalkoztatására, a hagyományok ápolására.
Ingyenes programjaink közül a legnépszerűbb a szabadtéri játszóház, amelyet leginkább a „beszoktatási” időszakban, illetve a tanévvégén kérnek tőlünk az intézmények. Évközben leginkább hagyományőrző táncházakat tartunk a Kabócák formáció tagjainak közreműködésével. Az élőzenés foglalkozásokon a gyermekek megismerhetik a hegedűt, brácsát, kecskedudát, tekerőt, a népi eredetű dalokat, táncokat.
A tizenöt esztendő alatt huszonkétezer rendezvény bonyolított le az alapítvány, melyeket a vállalkozások, a cégek és az államaitól kapott támogatásokból finanszíroztunk – mondta el érdeklődésünkre Gábor János, az alapítvány képviselője.